استفاده از نمایشگرهای دیجیتال در سالهای اخیر زیاد شده است کنند.و اکثر افراد مشغول تماشای صفحه تلویزیون، کامپیوتر، موبایل یا تبلت هستند.این روند در زندگی روزمره و سلامت جسمی و روحی تاثیرات منفی بسیاری دارد. از جمله میتوان به چاقی مفرط، خشم و اضطراب زیاد اشاره کرد.
نمیتوان بهطور قطع گفت که نگاههای طولانی مدت به صفحهنمایش وسایل دیجیتال، تاثیر سوء روی بینایی دارد یا خیر! اما این کار به چشم فشار میآورد و موجب خستگی و ضعف بینایی میشود.
سندرم بینایی کامپیوتری مشکلی کاملا محرز میباشد. این عارضه موجب خشکی و حساسیت زیاد چشم، تاربینی، خستگی چشم و همچنین مشکلات دیگری همچون سردرد، گردن درد و کمردرد میشود که همگی در نتیجه استفاده از کامپیوتر یا موبایل پدیدار میشوند.
احتمال اینکه خود شما هم این دردها را تجربه کرده باشید بسیار زیاد و شاید به خوبی درک کنید در چه مورد صحبت میکنیم.
بر اساس گزارشات سال ۲۰۱۵ کمیته بینایی ایالت متحده آمریکا، حدود ۶۱ درصد از آمریکاییها پس از استفاده طولانی از کامپیوتر و وسایل الکترونیک، دچار تنبلی چشم و سندرم بینایی میگردند. یعنی از هر سه نفر، دو نفر به این عارضه مبتلا هستند. حالا اینکه این مساله در طولانی مدت چه آسیبهایی به چشم میرساند در ادامه صحبت خواهیم کرد، اما میان بیشتر مردم و کاربران وسایل دیجیتال عمومیت دارد.
ضعف بینایی در طولانی مدت چه آسیبهایی به دنبال دارد؟
چون دستگاههای دیجیتال از خود نور HEV (که نور آبی نیز نامیده میشود) متصاعد میکنند، نگاههای طولانیمدت به صفحه نمایش موبایل و تبلت میتواند موجب آسیب جدی و دایمی به چشم بشود. نور HEV، بخشی از نور قابل مشاهده توسط چشم است که شامل نورها و امواج نوری کوتاه نیز هست که همه آنها به بافتهای زنده بدن آسیب میرسانند.
از خورشید و لامپهای الایدی نیز نورهای آبی (HEV) منتشر میشوند، اما هیچکدام از ما برای ساعات طولانی به آنها چشم نمیدوزیم و مستقیم به آنها نگاه نمیکنیم.
نورهایی که از صفحه نمایش وسایل الکترونیک متصاعد میشوند، نورهای مضر و خطرناک HEV دارند و باعث خستگی چشم میشوند.

بر اساس گزارش سال ۲۰۱۴ میلادی Mary Meeker، نسل میانه آمریکایی (۱۶ تا ۴۴ سال) حدود ۴۴۴ دقیقه یا ۷٫۴ ساعت از روز خود را به نگاه کردن به صفحه نمایشهای طولانی سپری میکنند؛ حدود ۱۴۷ دقیقه تلویزیون، ۱۰۳ دقیقه کامپیوتر، ۱۵۱ دقیقه موبایل و ۴۳ دقیقه تبلت.
بر اساس آمار رسمی، کاربران بیشتر از اینکه در طول شبانهروز بخوابند، زمان خود را به نگاه کردن به نمایشگر سپری میکنند. میانگین خواب آمریکاییها (بین سن ۲۵ تا ۵۴ سال) حدود ۷/۷ ساعت است.
خیلی از مردم شغلشان بهگونهای است که باید دایم پای کامپیوتر باشند و همین مساله موجب میشود تا بیشتر از راه رفتن، غذاخوردن و کارهای ساده زندگی، وقت خود را پشت کامپیوتر بگذراند.
بر اساس گزارش کمیته بیناییسنجی، یکسوم بزرگسالان بیش از ۹ ساعت از روز را مشغول استفاده از وسایل دیجیتال هستند اما نوع استفاده آن در سنین مختلف با هم فرق دارد.
روشهای جلوگیری از مبتلا شدن به سندروم بینایی
۱- هنگام کار با رایانه کم یا زیاد بودن نور محیطی که در ان کار می کنید بسیار مهم است . تصور عموم این است که اتاقی پر نور برای بینایی مطلوب است اما نور بالای سر شما نباید بیشتر از نوری باشد که از مانیتور به چشمان شما تابیده می شود .
۲- ممکن است عینک شما برای شما قدیمی شده باشد . به این منظور که ممکن است نمره ی چشم شما تغییر کرده باشد و عینک فعلی شما به شما کمکی نکند.
۳- صفحه های نمایش قدیمی رزولوشن پایینی دارندو به چشمان آسیب میرسانند .
۴- در هنگام استفاده از رایانه باید به پشت تکیه دهید و کاملا صاف بنشینید . هر گونه قوز کردن یا به جلو خم شدن برای بدن شما مضر است .
۵- فاصله ی شما نسبت به مانیتور باید در حد نرمال باشد .نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور.هر دوی این موارد میتواند موجب خستگی چشم شما و چه بسا ضعیفی چشم شما شود . اگر در فاصله ی دور یا نزدیک از مانیتور احساس راحتی بیشتری میکنید شاید باید به چشم پزشک مراجعه کنید و نمره ی چشم خود را چک کنید .
۶- موس شما ابزار کار شما در هنگام کار با رایانه است . موس را باید در فاصله ای مناسب از خود بگیرید . درست گرفتن موس میتواند باعث شود که شما روی صندلیتان صاف بنشینید و غلط گرفتن آن میتواند موجب قوز کردن شما شود .
۷- نشستن روی صندلی نامناسب میتواندموجب قوز کردن شما ، دور شدن و یا نزدیک شدن شما به مانیتور شود . همچنین میتواند موجب کمر درد و ناراحتی شما پس از استفاده ی طولانی از رایانه شود.