گروه:
پوست و مو
تاریخ انتشار: 7 شهریور 1398
به طور طبیعی هر انسان درطول روز ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست میدهد. فولیکولهای مو وظیفه ی ساخت تار موی جدید را دارند، در برخی شرایط جایگزینی تارهای موی ریخته شده به شکل طبیعی انجام نمیگیرد و تعادل بین تارهای موی ریخته شده و تارهای موی جایگزین شده از بین میرود و کچلی یا طاسی ایجاد میشود.
در همه ی سنین ریزش مو یک امر ناخوشایند است و بر جنبههای زیبایی و روحی روانی تاثیرگذار است.اما تاثیرات روحی در سنین پایین شدیدتراست.
دلایل ریزش مو در سنین پایین:
دوران پیش از مدرسه:
اختلالات مادرزادی فولیکولهای مو
آلوپسی آرهآتا
دوران مدرسه:
عفونتهای قارچی سر
تریکوتیلومانیا یا اختلال وسواس موکنی
تلوژن افلوویوم
ریزش موی کششی
آلوپسی آرهآتا
بیشتر بدانید:علت ریزش موی زنان و روش درمان آن چیست؟
.jpg)
دوران نوجوانی:
ریزش موی آندروژنی
تلوژن افلوویوم
آلوپسی آرهآتا
برخی از دلایل ریزش مو:
مراقبت نامناسب از موها
شانه کردن خشن موها و کشیده شدن تارهای مو به فولیکولهای مو آسیب میزند. سعی کنید موهای خود را با لطافت شانه کنید و ببافید.همچنین از ژل، صاف کنندههای مو، تافت و اتوی مو کمتر استفاده کنید.سشوار کشیدن نادرست نیز باعث ریزش مو میشود.
مصرف برخی داروها
مصرف بعضی از داروها باعث ریزش مو میشود. یکی از این داروها، داروهای شیمی درمانی است .
داروهای شیمی درمانی،تقسیم برخی از سلولها را متوقف میکند. به خصوص سلولهایی که به سرعت تقسیم میشوند. این سلولها در پوست، فولیکولها و همچنین تومورهای سرطانی دیده میشوند. پس داروی شیمی درمانی علاوه بر سلولهای سریعالتقسیم توموری، جلوی تقسیم سلولهای فولیکولی و پوستی را هم میگیرد و موجب ریزش مو میشود. طاسی ناشی از این داروها، با قطع مصرف دارو معمولاً به طور کامل جبران میشود.
یکی از عوارض مصرف داروهای ضدبارداری در نوجوانان،ریزش مو میباشد. این داروها تعادل بین هورمونهای جنسی را برهم میزند و باعث ریزش مو میشود.
بیشتر بدانید:بعد از کاشت مو چگونه موهای خود را بشوییم؟
.jpg)
ابتلا به برخی عفونتها
بعضی از عفونتهای میکروبی باعث ریزش مو موضعی می شوند.
تینهآ کپیتیس یا کچلی قارچی،شایعترین عفونت پوستی است که باعث ریزش مو میشود.یکی دیگر از عفونتها که باعث ریزش مو میشود، فولیکولیت میباشد. فولیکولیت میتواند باعث طاسی دائمی شود.
عفونتهای قارچی
عفونتهای قارچی در کودکان و نوجوانان باعث ریزش مو میشود شایعترین عفونت قارچی، تینهآ کاپیتیس است که در اثر گروهی از قارچها به نام درماتوفیتها ایجاد میشود.
آلوپسی آرهآتا (ریزش موی سکهای)
آلوپسی آرهآتا یک بیماری خودایمنی میباشد. در این بیماری، یک منطقه با حدود مشخص و معمولاً سکهای شکل، دچار طاسی می شود. این شکل طاسی معمولاً ناگهانی و غیرقابل پیشگیری است.
بیشتر بدانید:چگونه خونریزی بعد از کاشت مو را کنترل کنیم؟
.jpg)
آلوپسی آرهآتا غیرمسری است و در اثر تماس پوستی یا استفاده از حوله، بالشت و کلاه منتقل نمیشود. این بیماری در تمام سنین دیده میشود.حدود یک سوم از کودکان دچار این بیماری میشوند. این بیماری درمان مشخصی ندارد. تزریق موضعی کورتون توسط متخصص پوست به درمان این بیماری کمک میکند.
تریکوتیلومانیا (اختلال وسواس موکنی)
تریکوتیلومانیا یا اختلال وسواس موکنی نوعی اختلال روانی است که در آن، فرد به شکل غیرارادی در نواحی مختلف (مثل موی سر و ابرو) موهای خود را میکند. این بیماری از اختلالات وسواس فکری عملی میباشد. مهمترین عامل ایجاد این بیماری،استرس است. کنترل و مدیریت استرسها نقش مهمی در درمان این اختلال دارد.
کمکاری غدهی تیروئید
در بسیاری از فعالیتهای بدن ،هورمونهای تیروئیدی نقش دارند . یکی از دلایل شایع ریزش مو در سنین پایین،کمکاری تیروئید میباشد. معمولاً با شروع مصرف لووتیروکسین، در ۶ ماه ابتدایی، ریزش مو متوقف و نواحی دچار طاسی دوباره پرمو میشوند.
آلوپسی آندروژنی
شایعترین دلیل ریزش مو، طاسی ژنتیکی یا ریزش مو با الگوی مردانه و زنانه میباشد. متاسفانه آلوپسی آندروژنی باعث طاسی دائمی میشود و تنها درمان آن کاشت مو است.
بیشتر بدانید:تاثیر قرص های ضد بارداری بر ریزش مو
.jpg)