افرادی که دچار بیماری دیابت هستند حتما با مشکل ریزش مو مواجه میشوند . افراد دیابتی نیز می توانند کاشت موی طبیعی انجام دهند.برای کاشت مو در افراد دیابتی از روش FUT استفاده میشود.میزان قند خون این افراد از 7 روز قبل از عمل تا 20 روز بعد از آن باید نرمال باشد.
افرادی که دچار بیماری دیابت هستند حتما با مشکل ریزش مو مواجه میشوند . افراد دیابتی نیز می توانند کاشت موی طبیعی انجام دهند.برای کاشت مو در افراد دیابتی از روش FUT استفاده میشود.میزان قند خون این افراد از 7 روز قبل از عمل تا 20 روز بعد از آن باید نرمال باشد
یکی از دلایل ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت، مشکلات گردش خون است.رنگدانه هموگلوبین که در سلولهای قرمز خون وجود دارد حاوی آهن میباشد واُکسیژن را با خود به همه نواحی بدن حمل میکند.رنگدانه هموگلوبین با افزایش قند خون، گلیکوزیلاته میشود. تغییر شکل رنگدانه باعث میشود که در مویرگها گیر کنند. زمانی که اُکسیژن حمل شده توسط هموگلوبین در رگها گیر میکند، هم سلول میمیرد و هم بافتی که اُکسیژن به آن نرسیده است.
با این اتفاق سلولهای فولیکول مو میمیرند و موها دچار ریزش میشوند. یکی دیگر از دلایل ریزش مو در افراد مبتلا به دیابت بد عمل کردن هورمون آندروژن میباشد.انواع هورمونهای موجود در بدن تحت کنترل سیستم اکدوکرین میباشند.در دیابت با افزایش و کاهش سطح قند خون ،فرآیند هورمونهای آندروژن دچار اختلال می شود و سلامت موها به خطر می افتد. به همین دلیل اکثر افراد دیابتی دچار ریزش مو میشوند و سلامت موهایشان دچار مشکل میشود.
افراد دیابتی به چند دسته تقسیم بندی می شوند؟
- دسته اول افرادی که سابقه دیابت در خانواده خوددارند، اما وابسته به انسولین نیستند.
- بیمارانی که دیابت خفیف دارند و میانگین قند خون را با رژیم و بدون دارو هایی مانند انسولین کنترل میکنند.
- بیماران دیابتی که قند خون خودرا با دارو های مختلف کنترل میکنند
برای کاشت موی طبیعی دو دسته زیر همیشه در معرض خطرات مختلفی هستند ونمی توانند عمل کاشت موی طبیعی را انجام دهند:
- افرادی که دچار بیماری دیابت نوع 3A هستند و قند خون خود را با انسولین و سایر دارو های مخصوص این کارکنترل می کنند.
- افرادی که دیابت نوع B3 دارند و باید از همه روش های موجود برای کنترل قند خون خود استفاده کنند و هنوز هم نتوانسته اند دیابت و قند خون خود را درست کنترل کنند.
.jpg)
تاثیرات کاشت موی طبیعی بر روی افراد دیابتی :
کاشت موی طبیعی بین 6 تا 8 ساعت طول می کشد وکاشت موی طبیعی سطح گلوکوژن، هورمون رشد و کورتیزول را بالا میبرد و در نتیجه سطح قند خون افزایش مییابد.به همین دلیل نیاز فرد دیابتی که کاشت مو انجام میدهد به انسولین بیشتر می شود.از طرفی با تزریق انسولین قبل از عمل همچنان فرد بیمار دچار کاهش قند خون می شود و نرخ قند خون فرد بعد از 4-5 ساعت افزایش مییابد.
به همین دلیل فرد مبتلا به قند خون باید هنگام کاشت موی طبیعی نکات زیر را رعایت کند:
- باید مداوم میزان قند خون خود را کنترل کنند.
- میزان انسولین ورودی به بدن فرد بیمار باید به صورت مداوم بررسی و کنترل شود.
- باید با نظارت متخصص و پزشک کالگوس تزریق شود.
کاشت مو برای افراد دیابتی چه عوارض دارد؟
- ایجاد قند خون اسیدی در فرد مورد نظر
- افزایش احتمالی و بیش از حد قند خون
- کاهش بیش از حد قند خون
- بیمارانی که نمی توان میزان قند خون را کنترل کنند بهترین راه حل ،ترمیم مو و یا اسکالپ می باشد.
البته برای اینکه فرد مبتلا به دیابت هنگام کاشت موی طبیعی دچار عوارض بالا نشود پزشک از روش FUT استفاده میکند.مدت زمان کاشت مو در روش FUT نسبت به سایر روش های کاشت مو کمتر است و کنترل بیمار مورد در این زمان کوتاه راحتتر و دقیقتر انجام می شود و همین موضوع باعث می شود که عوارض و خطرات احتمالی به حد اقل برسد.
حتی افراد دیابتی که قبلا قند خون خود را با رژیم های غذایی، دارو های مختلف و انسولین کنترل می کردند و به روش FUT کاشت مو انجام داده اند امکان دارد بعد از کاشت مو به مدت 5 روز نتوانند قند خون خود را کنترل کنند و در این صورت برای اینکه بتوانند بهترین نتیجه را بگیرند باید از استاندارد های درمانی بالاتری استفاده کنند . از طرفی بیماران دیابتی باید پزشکان متخصص کاشت مویی را پیدا کنند که در زمینه کاشت مو برای افراد دیابتی موفق بودنه اند.
.jpg)
کاشت مو چه خطراتی برای افراد دیابتی دارد؟
افراد سالم با کاشت مو دچار خطرات و عوارض می شوند ومسلما کاشت مو برای افراد دیابتی عوارض بیشتری دارد.بیماران دیابت نوع 1 به راحتی نمیتوانند سطح گلوکز خون را کنترل کنند به همین دلیل بهبود زخم آنها با مشکلاتی همراه است. اما اوضاع بیماران دیابت نوع 2 معمولا بهتر است چرا که کنترل سطح گلوکز خون در آن ها ساده تر است ودر صورت کنترل بیماری، دوران بهبودیشان مانند افراد عادی میباشد.
مزیت ترمیم مو برای بیماران دیابتی نسبت به کاشت مو:
- ترمیم مو بدون خونریزی است و بیمار دیابتی دیگر نگران افت و یا افزایش میزان قند خون نیست و کمتر دچار آسیب جدی میشود.
- یکی دیگر از مزایای ترمیم مو،تراکم و افزایش مو به طور طبیعی است
- به فولیکول های مو احتیاج ندارد به همین دلیل در سر فرد هیچ برشی داده نمی شود.
- قد مو را در ترمیم مو به راحتی می توان مشخص نمود و به میزان آن مو را ترمیم می نمایند.
- بعد از ترمیم مو به راحتی میتوان موها را شانه کرد و حالت داد و حتی به استخر و حمام رفت.
فرد دیابتی قبل از کاشت مو چه آزمایشی را باید انجام دهد؟
بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 باید پیش از عمل آزمایش خون “HbA1c” را انجام بدهند تا نرخ هموگلوبین گلیکوزیلات خون آنها مشخص شود.اگر فرد بیمار بدون انجام این آزمایش عمل کاشت مو را انجام دهد امکان دارد با خطراتی جدی مواجه شود.
فرد دیابتی فبل از کاشت مو چه نکاتی را باید رعایت کند؟
- حتماً همه آزمایشات و معاینهها را به طور کامل انجام دهد
- اگر دکتررژیم غذایی خاصی را برای کنترل قند خون فرد بیمارتجویز کرده است حتماً از آن پیروی کند
- در مورد داروهایی که مصرف میکند به دکتر کاشت مو اطلاع بدهد
.jpg)