عوامل متعددی مانند زندگی پراسترس، ورزش نکردن و عادت‌های نامناسب دیگر سلامت افراد را تهدید می‌کند و باعث بروز بیماری‌های مختلفی مانند فشارخون، دیابت و...میشوند. امروزه آگاهی مردم نسبت به نکات پزشکی افزایش‌ یافته است به همن دلیل به داشتن تجهیزات پزشکی خانگی بیشتر علاقه‌مند شده اند.

عوامل متعددی مانند زندگی پراسترس، ورزش نکردن و عادت‌های نامناسب دیگر سلامت افراد را تهدید می‌کند و باعث بروز بیماری‌های مختلفی مانند فشارخون، دیابت و...میشوند. امروزه آگاهی مردم نسبت به نکات پزشکی افزایش‌ یافته است به همن دلیل به داشتن تجهیزات پزشکی خانگی بیشتر علاقه‌مند شده اند.

استفاده از تجهیزات پزشکی خانگی بسیارآسان است وهمیشه در دسترس هستند و با هزینه کمی میتوان از وضعیت سلامت خود مطلع شد.در اینجا چند نمونه از پرطرفدارترین تجهیزات پزشکی خانگی را به شما معرفی می‌کنیم که برای مراقبت‌های پزشکی در خانه حتماً به آن‌ها نیاز خواهید داشت:

1.دستگاه قند خون:

با دستگاه تست قند خون به‌راحتی میتوان میزان قند خون خود را اندازه‌گیری کرد و هم‌چنین آن را به‌طور منظم کنترل کرد.با استفاده از این آگاهی ها و با تغذیه‌ی مناسب میتوان جلوی بیماری‌های ناشی از قند خون را گرفت.

انواع دستگاه قند خون

دستگاه قند خون خانگی: افراد مبتلا به دیابت باید  برای کنترل میزان گلوکز موجود در خون خود یک دستگاه قند خون خانگی داشته باشند.برای اندازه گیری قند خون ابتدا یک قطره از خونتان را روی نوار دستگاه قند خون بچکانید و نوار را داخل دستگاه قرار دهید ودستگاه میزان قند خون شما را نشان میدهد.

دستگاه قند خون مچی: دستگاه قند خون مچی با بسته شدن به مچ دست مانند ساعت و بدون سوزش و بدون خونگیری میزان قند خون را اندازه گیری میکند.

دستگاه قند خون بدون نوار: دستگاه تست قند بدون نوار بهترین وسیله برای اندازه گیری قند خون کودکانی است که مبتلا به بیماری دیابت هستند و تحمل درد ناشی از خونگیری را ندارند.دستگاه قند خون بدون نوار،از طریق سنسور، قند خون را حتی تا هشت ساعت قبل نشان می دهد.این دستگاه های تست قند بدون نوار،ضد آب هستند و در استخر و حمام هم میتوان از آن استفاده کرد.

 

معرفی تجهیزات خانگی


2.دستگاه فشارسنج:

برای اندازه‌گیری و کنترل فشارخون از دستگاه فشارسنج استفاده می شود. این دستگاه شامل یک مچ‌بند بادی و بخش دیگری برای اندازه‌گیری و نمایش فشارخون میباشد.با این دستگاه به‌طور مرتب میتوان فشار خون را اندازه‌گیری کرد.

 

انواع دستگاه فشار سنج

دستگاه فشار خون جیوه ای : این دستگاه فشار خون دقیق ترین و اولین دستگاه برای سنجش فشارخون است و از قدیم مورد استفاده قرار میگرفت. در این دستگاه ستونی وجود دارد که حاوی جیوه است که هنگام اندازه گیری فشار خون فرد تغییر می کند.میزان خطای فشارسنج جیوه ای بسیار پایین است و دوام بالایی دارد ، به همین دلیل این فشار سنج بین پزشکان محبوبیت زیادی دارد.

فشار سنج عقربه ای : این مدل از فشارسنج ها پر مصرف ترین و متداول ترین دستگاه سنجش فشار خون است. فشارسنج عقربه ای یک کیسه باد دارد که توسط یک تلمبه پر می شود تا جایی که با وارد آوردن فشار بر روی شریان ها آن ها را می بندد. فشار هوا در این دستگاه فنردار، باعث حرکت عقربه روی صفحه می شود ودر نتیجه فشار خون را نشان می دهد. 

فشار سنج دیجیتالی : یکی از جدیدترین انواع فشارسنج می باشد که استفاده از آن نسبت به سایر فشار سنج ها بآسان است. فشارسنج دیجیتالی دارای یک مانیتور و یک کیسه باد است و فشار خون را به شکل دیجیتالی در زمان کوتاه و دقت بالا محاسبه می کند.

 

معرفی تجهیزات خانگی

 


نکات مهم هنگام استفاده از فشارسنج

هنگام اندازه گیری فشار خونباید ناحیه مورد نظر پوششی نداشته باشد.همچنین برای نتیجه دقیق تر، بهتر است قبل از سنجش فشار خون از فعالیت های فیزیکی شدید، خوردن غذای سنگین و مصرف سیگار و الکل خودداری کرد.


3.ترازوی خانگی:

یکی از فاکتورهای مهم سلامتی، داشتن وزن مناسب میباشد.ترازوی خانگی کمک می‌کند که همیشه وزن خود را کنترل کرد و از کاهش آن مطلع شد.
ترازوهای خانگی انواع مختلفی دارد از جمله ترازوی دیجیتال و آنالوگ . این دو نوع ترازو تفاوت‌های زیادی باهم دارند .ترازوهای جدیدی نیز به بازار آمده‌ است  که درصد چاقی یا BMI بدن را نشان می دهد.


ترازوهای دیجیتالی از باطری (قلمی و یا سکه ای) تغذیه می کنند. دقت ترازوهای دیجیتالی در مقایسه با ترازوهای عقربه ای،بیشتر است. دقت اکثر این نوع ترازوها در اکثر موارد ۱۰۰ گرم و در برخی موارد ۵۰ گرم است.


معرفی تجهیزات خانگی


اسید اوریک چیست؟

اسید اوریک ماده‌ای است که از شکسته شدن ذراتی به نام پورین در بدن بوجود می آید. پورین اجزای نیتروژن‌دار بدن هستند که در هسته سلول‌ها و ماده ژنومی بدن وجود دارند. آزمایش اسید اوریک مقادیر این ماده را در خون و یا ادرار اندازه‌گیری می‌کند. 

اگر اسید اوریک بیش از حد تولید شود و به خوبی توسط کلیه‌ها حذف نشود باعث تجمع آن‌ها در خون و افزایش مقادیر اسید اوریک خون می‌شود . وجود مقادیر بیش از حد اسید اوریک در خونباعث میشود در مفاصل تجمع کند  و موجب بیماری نقرس شود. که باعث التهاب مفاصل می‌شود. البته انباشته شدن آن در محل کلیه‌ها باعث ایجاد سنگ کلیه‌های اسید اوریکی میشود و موجب نارسایی کلیوی شود. 

 

چه کسانی نیاز به آزمایش اسید اوریک هستند؟

افراد مبتلا به بیماری نقرس 
افرادی که از التهاب مفاصل رنج می‌برند.
افرادی با سابقه سنگ کلیه 
افراد تحت درمان رادیو تراپی یا شیمی درمانی

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!