با استفاده از لنزهای تماسی میتوان بینایی را اصلاح کرد و انگیزه اصلی بسیاری از افرادی که مشکلی در بینایی دارند ،عدم استفاده از عینک و مسئله زیبائی است.

لنزهای تماسی

لنزهای تماسی صفحه هاي پلاستيكي هستند،که مدور ، نازك و شفاف هستندو  بر سطح قرنيه قرار میگیرند و بر لايه اشكي كه قرنيه را پوشانده است ، شناور مي شوند. قرنیه چشم، اکسیژن را به طور مستقیم از هوا دریافت می‌کند و تنها عضوی در بدن است که اکسیژن را مستقیم دریافت میکند. و اما لنز باید  قابلیت عبور اکسیژن از خود را داشته باشد که چشم دچار کمبود اکسیژن و  آسیب قرنیه نشود. 
در هنگام استفاده از لنزهای تماسی براي راحتي دید ،سلامت قرنيه و لايه اشكي  بسيار حایز اهمیت است.وقتی که دید شما دچار مشکل میشود، عینک طبی اولین راه حل است.
بعضی ها ممکن است جراحى‌هایی نظیر لیزیک ، لازک و… را برای تصحیح دید خود  انتخاب کنند. اما این روش ها یعنی عینک و جراحى قرنیه چشم مناسب همه ی افراد نیست. به همین خاطر،میلیون ها نفر روز خود را با لنزهای تماسی در چشم شروع مى‌کنند.
لنزهای تماسی فاقد خطر نیستند و آسیب هایی ممکن است به چشم وارد کنند، اما با انتخاب هوشمندانه و متناسب با کاربرد آنها مى‌تواند خطرات را به حداقل  برساند.


لنزهای تماسی براي تصحیح دید در شرايط زير مورد استفاده قرار میگیرد:

    1     ميوپي(نزدیک بین)
    2    هيپروپي (دوربین )
    3    آستيگماتيسم منظم
    4    كراتوكونوس ( قوز قرنیه)

 

 


لنزهای تماسی مناسب کسانی است که مبتلا به خشکی چشم ، آستیگماتیسم و یا سایر بیماری های چشمی شبیه به هم می‌باشند.
از مزیت های لنزهای تماسی میتوان به دید راحت و آسان،بخار و مه نگرفتن،ظاهری زیباتر،دید خوب در تمام جهات،تصحیح آستیگماتها،جلوگیری از حساسیت های پوستی نسبت به عینک در نواحی پشت گوش و پل بینی و ....اشاره کرد.و از معایب آن میتوان به نگهداری بیشتر و خطر عفونت چشم در صورت استفاده مداوم اشاره کرد.

  لنزهای تماسی سخت

این لنزهای تماسی از موادی به نام  پلي متيل كرپلا  ساخته شده است. اين مواد علاوه بر این که آب را به خود جذب نمي كنند ،به اكسيژن نيز نفوذ ناپذيرند. امروزه بیشتر  به جاي  این لنزهاي سخت،از لنزهایی که  اكسيژن نفوذپذير هستند استفاده مي شود.به اين لنزهای سخت " لنزهاي سخت نافذ گاز " نیز ميگویند. استفاده اين  لنزها، بیشتر برای افرادیست كه  قوز قرنيه دارند يا مبتلا به آستيگماتيسم بالايي هستند. 90% اكسيژن مورد نیاز لنزهاي سخت نافذ گاز ، از  انتقال اكسيژن بوسیله لنزهای تماسی تامين مي شود. قرنيه چشم انسان تنها عضو بدون رگ خوني در بدن انسان است که اكسيژن مورد نياز خود را به طور مستقیم از طريق هوا میگیرد.

لنزهای تماسی نرم

اين نوع از لنزهای تماسی به دلیل آنکه آب را جذب خود ميكنند، نرم هستند.(مانند لنزهاي نرم رنگي). و یکی از مزایای این لنزها این است که بيماران به سرعت به آن عادت مي كنند. پس خطري كه بیماران را تهدید میکند با بی توجهی به ويژگي لنزهای تماسی و بدون داشتن آگاهی كافي در مورد طرز نگهداري لنز و افراد بدون مشورت با پزشک و با مراجعه به عينك سازان و يا مغازه هايي كه لوازم بهداشتي مي فروشند  لنزهاي رنگي نرم تهیه مي كنند كه امکان دارد افراد مبتلا به  زخم قرنيه شوند و مقصر اصلي آن خود افراد میباشند.


  
لنزهاى یک بار مصرف

این لنزها یک روزه و یا چندروزه هستند.بستگی به مراقبت از آنها دارد،که مى توان به مدت یک روز تا سه ماه – در ساعت های بیدارى – قبل از دور انداختن،مورد استفاده قرار داد.توصیه میشود  زمان تعویض لنز، پس از دو هفته باشد.چون لنزهاى یک بار مصرف باید قبل از رشد میکروب و یا افزایش پروتئین دور انداخته شوند پس از لنزهاى روزانه نازک تر هستند و منافذ بیشترى براى عبورکردن اکسیژن دارند، استفاده از این  لنزهاى نرم معمولى ، آسان تر است.از معایب لنزهاى یک بار مصرف شکننده بودن آنها و کار کردن با آن دشوارتر است. لنزهاى یک بار مصرف باید روزانه تمیز و ضدعفونى شوند. حتى وقتی که استفاده نمیشوند.دسته کم یک بار در هفته باید تمیز و ضدعفونى شوند.

 

 


لنزهاى طولانى مصرف

این دسته از لنزها را میتوان بیش از 24 ساعت به صورت مداوم روى چشم قرار داد. این لنزها طوری طراحى شده‌اند که حتى موقع خوابیدن هم اکسیژن قرنیه چشم را تولید و تامین مى‌کنند وحتی قبل از درآوردن از چشم و تمیز کردن کردن آنها مى‌توان تا یک هفته روى چشم به طور مداوم قرار داد.این اواخرً لنزهاى طولانى مصرف را میتوان هم روزها و هم شب‌ها به مدت سى شبانه روز استفاده کرد. اینگونه از لنزها از هیدروژل سیلیکون تولید شده اند که به نسبت لنزهاى یک بار مصرف معمولى ،مقدار بیشترى اکسیژن را میتوانند عبور ‌دهند.ولی استفاده از لنز موقع خوابیدن – اگرچه لنز طولانى مصرف باشد- احتمال عفونت قرنیه را افزایش مىدهد.

 

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!