افرادی که دائما با کامپیوتر کار میکنند با دردهایی همچون گردن‌درد، سوزش یا خستگی چشم و گاهی هم سردرد همراه هستند. در این مطلب روش‌های جلوگیری از خستگی و آسیب به چشم هنگام کار کردن با کامپیوتر را بیان میکنیم.

۱.تست بینایی سنجی

.افرادی که کارشان با کامپیوتر است بهتر است حداقل سالی یکبار تست بینایی بدهند و از سلامت چشم خود مطلع گردند.


۲.استفاده از نور مناسب برای چشم

اگر نور طبیعی و یا نور چراغ زیاد باشد باعث خستگی چشم می گردد.برای اینکه چشم خسته نشود باید نور کاملا نرمال باشد.بهتر از از نور معمولی اتاق استفاده کنید.و یا زیر نور هایی که شدت کمتری دارند کار کنید.

 


۳.بازتاب نور

نورهایی که از سطح میز،دیوار،کف و یا حتی صفحه کامپیوتر شما منعکس میشود،باعث خستگی چشم میگردد.بهتر است پرده ها را بکشید تا از ورود نورهای اضافی که باعث انعکاس می شود جلوگیری شود.یا اگر عینکی هستید از عدسی هایی استفاده کنید که پوشش AR داشته باشد انعکاس ها را کاهش دهد.


۴.عوض کردن صفحه نمایش

اگر مانیتور سیستم شما قدیمی میباشدباید  آن را عوض کنید و از نمایشگرهای LCDاستفاده نمایید چون LCD ها پوشش ضد انعکاس نور دارند و از خستگی چشم جلوگیری می کند اما نمایشگرهای CRT قدیمی انعکاس زیادی دارند و چشم خیلی زود خسته میگردد..


۵.پلک زدن زیاد

زمان استفاده از کامپیوتر به مانیتور خیره نشوید و سعی کنید زیاد پلک بزنید، زیرا با این کار چشم مرطوب می شود و از خارش و سوزش جلوگیری میکند.
وقتی از کامپوتر استفاده میکنید اشک چشم زود تبخیر میشود و این امر باعث خشکی چشم میشود.با تمرین دادن به چشمان خود از خشکی چشم جلوگیری کنید.هر ۲۰ دقیقه ای ۱۰ با پیاپی محکم پلک بزنید تا چشم ها خیس شوند.

 

 

 

۶.تنظیم کردن نور و رنگ و اندازه فونت نمایشگر

نور صحفه را طوری تنظیم کنید که با نور محیط یک اندازه باشد.طوری که وقتی صفحه سفید باز است نه آنقدر روشن باشد و نه آنقدر تیره که چشم شما را اذیت کند.

اندازه متن به اندازه ای باشد که بتوانید به راحتی جملات بلند را بخوانید.
 

۷.ورزش چشم

در مدت استفاده از کامپیوتر به دلیل خیره شدن به مانیتور چشم خسته میشود. بهتر است به چشمان خود تمرین دهید تا خسته نشوند.بهتر است هر ۲۰ دقیقه یکبار به مدت ۲۰ ثانیه به یک سوژه دور نگاه کنید یا ۱۰ الی ۱۵ ثانیه به جسم بسیار دور و سپس به جسم نزدیک نگاه کنید.این تمرین را ۱۰ بار تکرار نمایید.


۸.استراحت دادن به چشم

برای جلوگیری از ابتلا به سندروم بینایی به چشمان خود استراحت دهید.بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از جای خود بلند شوید و استراحت کنید.در طول مدت استراحت به هیچ صفحه نمایشگری نگاه نکنید و کاملا به چشمان خود استراحتدهید.

 

 

 


9.مجهز کردم میز کار

اگر کار شما طوری باشد که چشمتان روی کاغذ چاپی و مانیتور در چرخش باشد،حتما از پایه نگهدارنده کاغذ استفاده نمایید.
فاصله چشم شما تا مانیتور باید بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر و زاویه نگاهتان نیز برای نگاه به مانیتور باید بین ۱۰ الی ۱۵ درجه باشد.


۱۰.استفاده از عینک های مخصوص چشم

اگر عینکی هستید از عینکی استفاده کنید که شیشه آن از چشمان شما در مقابل نور مانیتور محافظت کند.بهتر است هنگام استفاده از کامپیوتر از لنز استفاده نکنید زیرا لنز موجب خشکی و ناراحتی چشم های شما میگردد.

 

دیدگاه خود را بنویسید

آدرس ایمیل شما به دیگران نمایش داده نمیشود*

تاکنون دیدگاهی در مورد این مطلب ثبت نشده است!