استفاده از لنز تماسی باید با توجه به توصیههای پزشک باشد. اگر دکتر معالج به شما اجازه داده است که هنگام رانندگیمیتوانید از لنز استفاده کنید، پس همین کار را انجام دهید.
اگر برای دید واضحتر نیاز به تجهیزات اصلاح کننده بینایی دارید، حتما باید هنگام رانندگی از آنها را استفاده کنید. اگر چشمان شما ضعیف است طبق قوانین راهنمایی و رانندگی ملزم به استفاده از عینک هستید و در غیر این صورت جریمه خواهید شد.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند کهلنز تماسی مونوویژن چون برای نمایش واضحتر سوژههای دور طراحی و ساخته میشوند برای رانندگی مناسب نیستند. از اینرو ممکن است در نمایش سوژههای نزدیک با مشکل مواجه شوند. این مساله بهویژه هنگام رانندگی در شب میتوانند برای فرد مشکل ایجاد کند.
اما واقعیت این است که تاکنون هیچ مدرک علمی دال بر صحت این ادعا ارائه نشده است و نمیتوان خیلی به چنین نظریهای استناد کرد.
با اینکه که اغلب لنزهای تماسی برای رانندگی در شب بسیار کاربردی هستند و به بهبود دید راننده میپردازند. برخی از آنها به هیچعنوان گزینههای مناسبی نخواهند بود. از جمله باید به لنزهای چند کانونی اشاره کنیم.

توصیه میشود هنگام رانندگی در شب به هیچ عنوان از لنزهای تماسی چند کانونی و بهویژه دو کانونیها استفاده نکنید. چونبا این لنزها تفکیک رنگها و جزئیات تصویر در نورهای کم بسیار دشوار است.
بسیاری از کارشناسان توصیه میکنند هنگام استفاده از لنز دو کانونی حتما از عینکهای مخصوص رانندگی در شب هم کمک بگیرید تا دقت دید افزایش یابد. اگر از این لنزها استفاده میکنید و حین رانندگی مشکلاتی برایتان ایجاد میشود، حتما نزد پزشک بروید و این موضوع را با وی در میان بگذارید.
شاید بهترین راهحل برای چنین معضلاتی استفاده از عینکهایی با پوشش ضد بازتاب برای رانندگی در شب باشد.
برای اینکه از وضوح دید خود حین رانندگی لازم مطمئن شوید حتما هر چند ماه یکبار نزد چشمپزشک بروید و از نمره چشم خود مطمئن شوید.
این نکته را بدانید که برخی اشخاص از نزدیکبینی شبانه رنج میبرند. البته این یک بیماری نیست و فقط فرد به واسطه آن نمیتواند در نورهای ضعیف و فضاهای تاریک، دید واضح و دقیقی داشته باشد. بنابراین لازم است با مراجعه به متخصص توصیههای لازم را از وی دریافت و در زندگی خود اعمال کند.