اگر به حساسیت چشمی مبتلا هستید نباید از لنز های تماسی استفاده کنید .چون لنز ها می تواند شرایط چشم های شما را در صورت وجود حساسیت بدتر کنند.
در صورتیکه حساسیت مزمن چشمی دارید لنز نگذارید
حساسیت چگونه ایجاد می شود ؟
حساسیت به دلایل مختلفی از جمله آلرژنها، دود سیگار، عطر و .. بوجود می آید. زمانی که شما در معرض موارد گفته شده قرار میگیرید، سلولهای چشم شما هیستامین و دیگر مواد شیمیایی لازم برای محافظت از چشم را تولید میکند.
این مواد در وهله ی اول برای محافظت از چشم های شما تولید می شوند اما در نهایت این مواد سبب ورم کردن مویرگهای داخل چشم شده و سبب خارش، سوزش، قرمزی و ریزش اشک میگردد.
چند نوع حساسیت چشم وجود دارد ؟
- * حساسیت فصلی التهاب ملتحمه (SAC)
- * حساسیت دائمی التهاب ملتحمه (PAC)
- * کراتوکونژکتیویت (التهاب همزمان قرنیه و ملتحمه) بهاره: ناشی از مواد آلرژن
- * کراتوکونژکتیویت اتوپیک
شایع ترین نوع حساسیت چشمی کدام یک است؟
آلرژی فصلی و دائمی التهاب ملتحمه،شایعترین حساسیت چشم میباشند که در اغلب موارد با خارش، اشکریزش، التهاب، سوزش و موکوس سفید و چسبناک همراه هستند.
افرادی که آلرژیهای کراتوکونژکتیویت را دارند نباید به هیچ عنوان از لنز های تماسی استفاده کنند چون مشکلاتشان بیشتر می شود . حتی ممکن است این افراد هنگام استفاده از لنز های تماسی دچار زخم قرنیه شوند.
روشهای درمان حساسیت چشم:
مصرف آنتی هیستامین
یکی از عمومیترین روشهای درمان آلرژی، مصرف آنتیهیستامین است.آنتی هیستامین ها اثرات بسیار خوبی در بدن دارند و یکی از بهترین روش های دفع آلرزی محسوب می شوند.یکی از عوارض جانبی آنتیهیستامین، خشک کردن غشا موکوس است. وقتی غشا موکوس خشک می شود، چشم خشک میشود. و همانطور که در مقاله های قبلی خوانده اید خشکی چشم هم استفاده از لنز را دشوار میکند.
البته این روزها داروهای موثر متنوعی برای درمان حساسیتهای چشمی وجود دارد که اغلب در فرم قطره عرضه میشوند.
از جمله رایجترین داروهایی که پزشکان تجویز میکنند قطرههای استروئیدی و آنتیهیستامین هستند .
در صورتی که مجبور به استفاده از لنز باشم باید چه کار کنم؟
آلرژنها به لنز تماسی میچسبند، بهترین راهکار برای کسانی که اصرار دارند حتما لنز بگذارند، استفاده از لنز تماسی یک بار مصرف است.
وقتی هر روز لنز را عوض کنید، یعنی هر روز آلرژنها را دور ریختهاید و مشکلی برای چشمتان ایجاد نمیشود.