به فرآیندی که در آن سلول‌های مرده را از سطح پوست برمی دارند،لایه برداری پوست میگویند. لایه برداری پوست به صورت فیزیکی و شیمیایی انجام می‌شود. در روش‌های فیزیکی خانگی و کلینیکی با شیوه‌های خاصی سطح پوست ماساژ داده میشود و سلول‌های مرده به شکل سایشی از روی پوست کنده می شوند.

در روش شیمیایی،توسط لایه بردارهای شیمیایی اتصال سلول‌های مرده به پوستکم میشود و از سطح پوست جدا می شوند.سلول‌های مرده به طور طبیعی هر ۳۰ روز یکبار ازسطح پوست جدا می‌شود و جا برای رشد و تقسیم سلول‌های جدید باز میشود.اگر سلول‌های مرده روی پوست جمع شوند باعث خشکی، پوسته پوسته شدن و انسداد منافذ پوست میشوند. لایه برداری پوست از بروز این مشکلات جلوگیری میکند.

 

لایه برداری چه خواصی برای پوست دارد؟

با از بین رفتن سلول‌های مرده، کرم‌ها و سایر محصولات موضعی مراقبتی بهتر جذب پوست می‌شوند به همین دلیل لایه برداری پوست موجب درخشندگی و بهبود تاثیرات محصولات مراقبت از پوست می‌شود و از انسداد منافذ پوستی و کاهش آکنه‌ها و جوش‌ها جلوگیری میکند

عامل اصلی زیبایی، درخشش و جوانی پوست ،کلاژن میباشد. افزایش این پروتئین باعث بهبود انعطاف‌پذیری پوست و کاهش خطوط ظریف پوستی و افتادگی پوست می‌گردد.لایه برداری در بلند مدت ،موجب بالا رفتن کلاژن پوست میشود.

 

انواع لایه برداری پوست

1.لایه برداری فیزیکی پوست

باسابقه‌ترین روش لایه‌برداری،لایه برداری فیزیکی میباشد. کیسه‌های آبی رنگ ضخیم و سفیداب از ابزارهای  لایه برداری هستند.راههای زیادی برای لایه برداری فیزیکی وجود دارد. لایه برداری فیزیکی بسیار ساده هستند.با یک لیف یا اسکراب به صورت دایره‌وار روی صورت خود بکشید اما مراقب باشید که پوست دچار قرمزو یا سوزش نشود. حرکات دایره‌وار ملایم روی صورت بسیار موثر است.

 

لایه برداری پوست چیست؟

 

برای لایه برداری فیزیکی در خانه از اسکراب‌های آماده و یا از لیف‌ها، پن‌ها یا پدهای لایه بردار استفاده نمایید. در داروخانه و فروشگاه‌های لوازم آرایشی نیز اسکراب‌ها فروخته می‌شوند .این اسکراپها شبیه کرم هستند. اما توجه کنید که اسکراب‌ صورت و بدن با هم فرق دارند ،معمولا اسکراب‌های بدن قوی‌ترهستند. 


روش‌های کلینیکی

بهتر است روشهای کلینیکی را فقط در کلینیک‌های تخصصی جوانسازی پوست انجام دهید .این روش‌ها در اسپاها و برخی آرایشگاه‌ها هم انجام می‌شوند.اما در کلینیک ها قبل از انجام لایه برداری‌ پوست شما توسط پزشک بررسی میشود و با توجه به نوع پوستتان متناسب ترین روش انتخاب میشود و ابزارها و وسایل لایه برداری به صورت مداوم توسط پزشک بررسی می‌شود و در صورتی که دچار فرسودگی شوند،تعویض و یا تعمیر می‌شوند.

 

روش‌های لایه برداری فیزیکی که در کلینیک ها انجام میشود:

میکرودرم ابریژن:در این روش به کمک کریستال‌هایی بسیار ریزو یا دستگاه نوک الماسی  لایه برداری پوست انجام می‌شود. میکرودرم ابریژن باعث رفع خطوط ظریف، سفت کردن، یکدست کردن بافت و رنگ پوست و از بین بردن برخی از لکه‌های پوستی میشود.

هیدرودرم ابریژن: این روش بسیار شبیه میکرودرم ابریژن میباشد. این روش به کریستال نیاز ندارد و با ماساژ پوست باعث جوانسازی میشود و با استفاده از سرم آنتی اکسیدان به پوست آبرسانی می‌کند. 

 

لایه برداری پوست چیست؟

 

2.لایه برداری شیمیایی پوست

 معمولاً از اسیدهای ضعیف، رتینول‌ و آنزیم‌هایی در لایه برداری شیمیایی استفاده می‌شود. این روش‌ها مثل لایه برداری فیزیکی به دو شکل خانگی و کلینیکی انجام میشود.برای لایه برداری شیمایی در خانه از لایه بردارهای شیمیایی موجود در بازار استفاده میشود. معمولا لایه برداری شیمیایی خانگی از لایه برداری فیزیکی خانگی موثرترند.لایه برداری شیمیایی باید با احتیاط انجام شوند؛چون امکان دارد به پوست آسیب برسانند .


انواع لایه بردارهای شیمیایی

1.آلفا هیدروکسی اسیدها (AHA)

این اسیدها معمولاً از میوه‌های قندی بدست می آیند این اسیدها لایه‌ای از روی پوست صورت برمی دارند .معروف‌ترین AHAها عبارت‌اند از:

  • گلیکولیک اسید که از نیشکر بوجود می آید
  • لاکتیک اسید که در شیر و برخی سبزیجات میباشد
  • سیتریک اسید که در مرکبات وجود دارد
  • تارتاریک اسید که در انگورها یافت میشود
  • مالیک اسید که از سیب بدست می آید

 

AHAها چه مشکلاتی را رفع میکنند؟

  • لکه‌های تیره‌ی پوستی مانند لکه‌های ناشی از افزایش سن، ملاسما و اسکارها
  • منافذ پوستی بزرگ
  • خطوط ظریف و چروک‌های سطحی (تاثیر کم)
  • ناهماهنگی در رنگ پوست


2.بتا هیدروکسی اسیدها (BHA)

این اسیدها در چربی وجود دارند و می‌توانند در فولیکول‌های مو نفوذ کنند و چربی اضافی و سلول‌های مرده را از درون منافذ پوست خارج کنند. بتا هیدروکسی اسیدها بیشتر در درمان آکنه و آسیب‌های پرتوهای مضر آفتاب موثرند. سالیسیلیک اسید،معروف‌ترین BHA میباشد ودر درمان آکنه وبهبود قرمزی و التهاب کلی پوست مفید است.

 

لایه برداری پوست چیست؟

 

3.رتینوئیک اسید

رتینوئیک اسید از مشتقات ویتامین A  میباشد. این لایه بردارها معمولاً در کلینیک‌ها وجود دارد . رتینوئیک اسید نسبت به BHA لایه برداری عمقی‌تری انجام می‌دهد وموجب رفع جای زخم یا اسکار، لکه‌ها و خطوط پوستی میشوند.

 

تفاوت لایه برداری خانگی و کلینیکی چیست؟

تفاوت اصلی این دو روش لایه برداری در میزان اثرگذاری آن‌ها  میباشد. میکرودرم ابریژن را می‌توان با کیت‌های خانگی هم انجام داد اما نتایج میکرودرم ابریژن کلینیکی بسیار قوی‌تر است. هیدرودرم ابریژن فقط توسط متخصص انجام میشود چون در آن از سرم آنتی اکسیدانی و آبرسان بسیار ویژه‌ای استفاده می‌شود.

محصولات خانگی لایه بردارهای شیمیایی  اثرات لایه برداری کمتری دارند  چون معمولاً اسیدیته کمتری دارند .در کلینیک مشکلات پوستی مناسب‌ترین اسید برای رفع مشکلات شناسایی میشود و همزمان با استفاده از اسیدها از داروهای خاص دیگری نیز استفاده میشود که عوارض  لایه برداری کمتر شود.


چه کسانی نباید لایه برداری انجام دهند؟

  • کسانی که آکنه دارند باید حتماً در مورد لایه برداری با پزشک متخصص پوست مشورت کنند.
  • کسانی که آکنه مزمن یا کیستیک دارند،لایه برداری باعث میشود دچار التهاب بیشتری ‌شوند.
  • افرادی که روی پوست خود دچار زخم، آفتاب سوختگی، آسیب یا عفونتهستند نباید لایه برداری کنند.


مراقبت های بعد از لایه برداری پوست چیست؟

  • پس از انجام لایه برداری پوست باید در مقابل خورشید از پوست محافظت کنید.
  • از قرار گرفتن مستقیم و غیرمستقیم در برابرنور خورشید پرهیز نمایید.
  • بعد از لایه برداری بهداشت پوست را رعایت کنید تا دچارعفونت پوست نشوید.

 

لایه برداری پوست چیست؟

 

بهترین زمان لایه برداری پوست چه زمانی است؟

بهترین زمان برای انجام لایه برداری پوست یا پیلینگ فصل پاییز و زمستان یا اوایل بهارمیباشد چون اشعه خورشید نفوذ کمتری دارد .لایه برداری را هر 6-3 ماه یکبار تکرار کنید تا پوستتان جوان و با طراوت گردد و روند رشد سلول های جدید افزایش یابد.پاکسازی دوره ای باعث جلوگیری از بسیاری از مشکلات پوست می شود.

تا حالا کسی به خودش زحمت نداده دیدگاه ثبت کنه